Εκδήλωση 15.3.2023
Την Τετάρτη, 15-03-2023, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η επιστημονική Εσπερίδα, την οποία διοργάνωσε το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Μελετών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Πρακτικών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με θέμα:
«Προάγοντας τις Δεξιότητες του Παγκόσμιου Πολίτη των παιδιών στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο»
Στην Εσπερίδα παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η Κοσμητόρισσα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, ο κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, ο κ. Ιωάννης Θωίδης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, η κ. Βασιλική Πλιόγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Μελετών και Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Πρακτικών της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.
Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις/τον:
Θεοδώρα – Ντορέττα Αστέρη, Σύμβουλο Α΄ και Συντονίστρια της Μονάδας Ειδικής και Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης του ΙΕΠ, Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με θέμα «Κοινωνική Μάθηση και Συμπερίληψη στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων».
Κυριακή Μέλλιου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 στο 6ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής, Διδάσκουσα στο ΠΤΝ του ΠΔΜ, με θέμα «Καλλιεργώντας Δεξιότητες: Οι ρουτίνες σκέψης και τα εργαλεία διαπολιτισμικού διαλόγου».
Θαρρενό Μπράτιτση, Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Επιλογή και ένταξη Κοινωνικών Ζητημάτων στην τάξη για την καλλιέργεια ικανοτήτων σκέψης. Η περίπτωση του Πλαισίου Digital Destiny».
Την εσπερίδα παρακολούθησε σύσσωμη η φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα.